Nej till Sexköp

Natasja såldes i Sverige

verkligalivetI boken Såld av Vera Efron berättar Natasja Tenjeva om hur hon 17 år gammal lurades från Ryssland med löften om jobb som barnflicka i Sverige, men i stället tvingades in i ett liv av våldtäkt och misshandel.

I en debattartikel i Expressen skriver Natasja Tenjeva bland annat så här om sina upplevelser:

Jag blev inlåst i en stuga på landsbygden i Litauen och utsattes dagligen för våldtäkt, misshandel och psykisk tortyr. ”Inskolning” kallade mina plågoandar det för. Sedan förde de mig till Stockholm där min kropp och mitt kön såldes dagligen till svenska män. Och de var många.

I början gjorde jag motstånd men då blev misshandeln bara värre. Till sist lärde jag mig att det inte tjänade något till. Det kanske är svårt för en utomstående att förstå, men till sist är viljan så nedbruten att det inte finns någon ork att göra motstånd.

Många flickor har först bara tänkt tjäna lite pengar under en kort period. Men människohandlarna ser till att de fastnar. I stället för ett par kunder per dag tvingas de ta emot 15-20 män eller fler. Varje dag. Med våld eller hot tvingas de utföra saker de aldrig hade tänkt sig.

Anledningen till att jag utsattes för den förnedrande behandlingen och psykiska terrorn var att det fanns män som var beredda att betala för det. Den som tror att män inte vill köpa sex av dem som blivit tvingade till prostitution är naiv. Många av mina ”kunder” trodde att de gjorde mig en tjänst. Att de hjälpte en fattig ung ryska ekonomiskt. De kunde inte ha haft mer fel.

Det mest effektiva sättet att bekämpa människohandeln är att berätta sanningen om den. Så att alla de män som vill köpa sex förstår vilket lidande de orsakar. Att grannar inte blundar för vad som försiggår i lägenheten bredvid. Att de inte ser ner på ’hororna’ och tror att alla som prostitueras gör det frivilligt.

Det här är ett exempel av många.